Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Köksbiträde - Klassrum

Som köksbiträde plockar du fram och förbereder maten innan den tillagas i köket. Till exempel genom att skölja, skala och hacka grönsaker. Du hjälper kockarna och deltar även i enklare matlagning, till exempel genom att ansvara för salladsbufféer. Att städa och diska ingår också i arbetsuppgifterna som köksbiträde. Efter utbildningen kan du arbeta som köksbiträde i kök på sjukhus, i äldreomsorgen, i förskola eller skola.

Förkunskaper: Godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande.

Kurslängd: 600 gymnasiepoäng, cirka 24 veckor. Har du redan betyg i kurser som ingår i utbildningen påverkas kurslängden.

Kursupplägg: Utbildningen läses på heltid med viss del självstudier. I utbildningen ingår både teoretiska och praktiska moment. APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår och är en viktig del av utbildningen, du följer handledarens arbetstider som kan vara dagtid, kvällstid och helg.

Kurskostnader: Kurslitteratur och arbetskläder ca 1000 kr.

Övrigt: Arbetsmiljön i köket är varm, bullernivån kan vara hög och tunga lyft förekommer. Arbetet kan vara påfrestande för rygg, axlar och ben.

Utbildningsanordnare: Yrkesakademin AB, Främby Hallar Falun.

Kurser:

  • Hygien (HYGHYG0) 100p
  • Livsmedel och näringskunskap 1 (LIVLIV01) 100p
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0) 100p
  • Service och bemötande 1 (SEVSEV01) 100p
  • Specialkost 1 (MALSPE0) 100p
  • Matlagning 1 (MALMAL01) 100p

Information från Arbetsförmedlingen

Hos Arbetsförmedlingen kan du läsa mer om yrket, möjligheter till jobb, lön med mera.

Information om Köksbiträde Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2024-05-15